"Kruipend door het stof van Nowhere County ben ik op zoek naar een klein stukje doorzichtig plastic. Het verkeer raast langs me heen en doet de Triumph op zijn standaard schudden. Het is één graad boven nul, het regent horizontaal. De wind heeft net een contactlens uit mijn verkleumde handen geblazen. De volgende stop is 200 km verderop. Het laatste dorp pakweg 100 km de andere kant op. Hoe kon ik zo stom zijn om dat ding uitgerekend hier uit mijn dicht getraande oog te vissen?"


Stap achterop en ga mee
The Longcut Across is een boek over een jongensdroom. De droom om ooit eens met een motor dwars door Amerika te rijden. Wat jarenlang blijft gisten als een spannend idee groeit uiteindelijk uit tot een tocht van 12.500 km door stoffige woestijnen, donkere bossen en besneeuwde bergen waarbij soms letterlijk beren op de weg zijn.
Huib Maaskant zegt zijn gezin voor een paar maanden vaarwel en stapt met de motor op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. In zijn eentje doorkruist hij de USA van noord naar zuid, van oceaan naar oceaan. In de meedogenloze cadans van het asfalt ontdekt hij vergeten plaatsen en de schoonheid van de leegte. 
The Longcut Across is een genietboek voor elke motorliefhebber. En voor iedereen met een jongensdroom.
Een echt meereisboek
In 240 pagina's beleef je de reis van Toronto naar Vancouver via New York, de Appalachen, Elvis Presley, Texas, het Wilde Westen, de Rocky Mountains en de Red Woods van de Pacific Coast. Ook een stuk van de bejubelde Route 66 gaat onder het voorwiel door.
The Longcut Across is geschreven in het ritme van de weg. Vanuit het zadel beschrijft Huib het Amerika dat voorbijglijdt. Een deel van het verhaal vertelt hij vanuit talloze ontmoetingen met mensen, van CEO's van grote bedrijven tot wiet telende hippies. Zoveel mogelijk letterlijk in hun eigen woorden. Alsof je zelf even aan tafel zit.
Zelf op avontuur
The Longcut Across is een haalbaar avontuur. Je hoeft geen extreme avonturier te zijn om zo’n reis zelf te kunnen maken. En daarmee komt het realiseren van een jongensdroom misschien voor jezelf ook een stukje dichterbij. 
The Longcut Across is ook een praktisch boek boordevol reisinformatie. Je leest hoe je een motorfiets kunt verschepen naar Amerika. En weer terug. De route is van etappe tot etappe te volgen. Onderweg leer je meer over bezienswaardigheden, gebruiken en de geschiedenis. Achterin het boek vind je handige adressen en weetjes over motorrijden in Amerika.
Volop foto's
The Longcut Across is vooral ook een visueel verhaal. Aan de hand van honderden foto's maak je de reis bijna met je eigen ogen mee. 
Op televisie
Huib Maaskant vertelt over The Longcut Across in een uitgebreid interview op RTV Baarn. In 16 minuten neemt reporter Ans van Egdom samen met Huib het boek door.
Koop het boek in de (internet) winkel
The Longcut Across is verkrijgbaar via alle (internet) boekhandels in Nederland.
Titel: The Longcut Across
Auteur: Huib Maaskant
Uitgever: ABC Uitgeverij
ISBN: 978-94-92597-23-6 | 
NUR: 508
240 pagina’s full colour, hardcover, 22,85 x 24,05 cm
Of bestel het boek online!
Over de auteur
Huib Maaskant studeerde regie aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Hij stichtte een van de eerste creatieve internetbureaus van Nederland en is mede-oprichter van de Stichting SpinAwards, dé creatieve prijs voor innovatieve concepten. Tegenwoordig werkt hij als freelance copy writer en creative director in Amsterdam en de rest van de wereld. Sinds zijn 18e zit Huib bijna dagelijks in het motorzadel. Hij maakte diverse motorreizen door Europa en Amerika. Hij woont met zijn twee dochters in Soest.

Terug naar boven